Tippek, milyen dekorációs elemeket használjunk esküvőn

Életünk egyik legfontosabb eseménye az esküvői szertartás és az utána következő lakodalom. Sok menyasszony már gyerekkorától fogva álmodozik a nagy napról. Ami biztosan nem hiányozhat az esküvőről az a dekoráció. Utánajártunk, mely elemek elengedhetetlenek a díszítésnél.

Az esküvő több helyszínen folyik általában. A napot a templomi szertartással kezdi a pár, bár napjainkban egyre kevesebben választják a vallási szertartást, inkább vidéki esküvőkön jellemző, hogy az egyház áldását is kéri az ifjú pár.

A következő állomás a polgári szertartás helye, mely általában a polgármesteri hivatal vagy a házasságkötő terem. Ezeknek a helyszíneknek a feldíszítése általában nem a pár feladata, bár a templomban a virágdekorációt többnyire nekik kell biztosítaniuk.

Már abban a pillanatban, amikor a fiatal pár elindul az otthona felől az esküvői helyszínekre, néhány díszítésről nem feledkezhetnek meg. Elsősorban a menyasszony és a vőlegény ruhája, kiegészítői azok, melyek meghatározzák az esküvő hangulatát. A menyasszonyi ruha fazonja, színe, a virágcsokor, melyet a kezében fog, biztosan tükrözni fogja egyéniségét, ehhez fog passzolni a vőlegény kinézete is. Az ifjú férjjelölt öltönyének színe, stílusa, nyakkendője, virágdíszítése, mind hasonlóan kell, hogy kinézzen, mint a menyasszony megjelenése és az egész lakodalom helyszínének témája.

Az induláskor ne feledkezzünk meg a menyasszonyt szállító autó díszítéséről. Általában a motorháztetőre kerülnek a virágdekorációk, mely lehet nagyméretű virágcsokor, a kocsi elején végigfutó girland, esetleg szív formájú virágkompozíció. Láthatunk ennél diszkrétebb díszítést is, mely tüllből, selyemszalagból áll, némi kis virágtűzéssel, V alakban formázva, így a két visszapillantó tükör és az autó motorháztetejének közepe adja a metszéspontokat.

A lakodalom helyszíne az igazán fontos dekoráció szempontjából.

Itt már az érkezéskor látnia kell a vendégeknek, milyen lagzira készüljenek. A bejáratot érdemes virágokkal, szalagokkal, léggömbökkel dekorálni, míg a belépés után rögtön fogadhatja a vendégeket egy ültetési rendet tartalmazó tábla, poszter, melyen nemcsak a vendégek asztalszáma, neve szerepel, hanem akár a teljes esküvő menetrendje időpontokkal, eseményekkel együtt. Itt kerül elhelyezésre a vendégkönyv is, mely többféle variációban készülhet el.

Van aki a hagyományos papír alapú könyvre esküszik, vannak viszont olyan párok, akik szeretnek eltérni a megszokottól. Számukra ajánljuk az ujjlenyomatfát, ami többféle mintázatú lehet. A lényege, hogy a vendégek nem néhány sort írnak a fiatal párnak emlékül, hanem ujjlenyomatukat hagyják a papíron.

Az esküvői helyszínen a székek, asztalok és falak dekorálása szintén hatalmas feladat, melyet érdemes szakemberre bízni.

Az ízléses, a lagzi témájához illő díszítést megfelelő tudás nélkül igen nehéz kivitelezni. A helyszínen lévő bútordarabok ideiglenes átalakításához használhatunk székszoknyát, melyeket kölcsönözhetünk, kerülhet a székekre tüll, selyem dekoráció, virágdíszítés egyaránt. Néhány lufival is feldobhatjuk a helyet, ezek nemcsak a székek támlájára, hanem az asztalokra is kerülhetnek luficsokor formájában.

Korábbi cikkünkben írtunk ezekről a díszítésekről. Szintén volt már szó blogunkban az esküvői főasztal mögötti terület díszítéséről. Itt ugyancsak virágokat, léggömböket, könnyű anyagokat használhatunk, illetve a fénydekorációt is alkalmazhatunk.

Az olyan apróságok se kerüljék el a figyelmünket, mint az ültetőkártyák, a köszönetajándékok, az ifjú pár poharainak egyedi hangulatú dekorációja és még ezer más dolog, többek között a pénzgyűjtő doboz, mely nagyon sokat segíthet a fiatal párnak közös életük elindulásában.