Luficsokor készítése egyszerűen, nemcsak szülinapokra

A lufiból készült "csokrok" nem virág helyett kerülnek átadásra, hanem a különleges események során az asztalokat díszíthetjük ilyen módon. Többféle variációt, ötletet osztunk meg veled mai cikkünkben.

Ötletes dekorációs eleme lehet bármilyen partinak a luficsokor. Az egyszerű léggömbök felhasználása mellett néhány apró kiegészítő segítségével szebbnél szebb asztaldíszek készülhetnek, melyeket a vendégek irigykedve fognak szemlélni. A kisebb gyerkőcök a buli végén haza is vihetik ezeket a díszítő elemeket, akár darabonként, akár egyben.

A legegyszerűbb luficsokor a klasszikus lépcsőzetes felosztású, amikor 3 db egyforma méretű latex léggömböt héliummal töltünk. Érdemes két azonos színű lufi közé egy eltérő színt kombinálni, mert így látványosabb a mű. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogyan tudsz magad elkészíteni olyan súlyt, amivel a héliumos lufikat rögzíted a padlóhoz, illetve nálunk is megvásárolhatod ezt a kiegészítőt többféle színben, formában.

Szóval ennél a variációnál egyforma méretűre töltsd fel a léggömböket a héliummal, majd kösd ezeket külön külön egy-egy hosszú szalagra úgy, hogy amikor egymás mellé fogod a szálakat lépcsőzetesen egymás fölé kerüljenek a lufik. A kialakított formájú lufikat ezután kösd hozzá a súlyhoz, és már kész is a szép luficsokor, melyet tovább tudsz díszíteni a súlyra helyezett sok színes szalaggal. Természetesen alkalomtól függően a csokor készülhet mintás lufiból is, így például a halloween-i, farsangi, vagy szülinapi partihoz még egyedibb dekort készíthetsz. 

Babaváró bulikra vagy kisgyermekek szülinapi partijára érdemes lehet olyan tárgyakat megformálni, melyeket mindenki ismer.

Ilyen például a közkedvelt édesség, a fagyi. Lufiból is készülhet fagyi forma, méghozzá úgy, hogy fogod a rózsaszín, világoskék léggömböt, felfújod, majd keménypapírból kúpformát hajtogatsz, melybe selyempapírból készítesz egy kis tetőt. Erre ragasztod rá a lufit, melynek a tetejére szintén tehetsz selyempapírból kis halmot, ami a tejszínhabot jelképezi. Erre ráadásként egy piros pompom is kerülhet, ami pedig a cseresznyét szimbolizálja. A gyerekek imádni fogják.

Egyébként a gyerkőcök kezébe is adhatod ezt a lufit, de inkább javasoljuk, hogy egy-egy befőttesüveg aljába szórj színes cukorkákat, majd ebben helyezd bele a kúpformájú papírtölcsért, így nem fogják a gyerkőcök gyorsan kidurrantani a dekorációt és az asztalra is könnyen felhelyezhető.

A tematikus asztaldíszt tényleg egyszerűen elkészítheted bármilyen bulira (használható ez a forma a földre helyezve is). Érdemes a főasztalt dekorálni ezzel a megoldással, ott ahol az ünnepelt helyezkedik el. Lényeges, hogy a tematikus partihoz illő mintás vagy színű lufikat használj. Az elkészítéshez szükséged lesz egy mintás, szöveges, számformájú fólia lufira, 4 db 38-40 cm-es latex lufira illeszkedő mintával, illetve szintén 4 db kisebb, 28 cm-es latex lufira, ami sima, nem mintázott, de illik a többi lufihoz. Kell még egy lufisúly, némi szalag, olló, és egy pumpa, amivel felfújod a léggömböket.

Az asztaldísz közepét a súly fogja képezni. A pumpa segítségével fújd fel először egyforma méretűre a mintás nagyobb méretű lufikat. A négy lufi végét kösd össze egymással úgy, hogy virág formát képezzenek (kereszt alakban), majd egy kis madzagot kihagyva a kötésnél, középre erősítsd fel a lufisúlyt. Ezután fújd fel a négy kisebb méretű sima lufit, kisebbek legyenek, mint mintás lufik, és ezeket is kösd hasonlóan virág formára össze. Ezt a csokor lufit is erősítsd hozzá a súlyhoz egy kötőzőszalaggal. Így már két réteg lufi lesz egymáson. Végül a felfújt nagyméretű fólialufit kösd ezek tetejére. A lufik közti hézagokat színes szalagokkal, hullámos kötözővel vagy színes selyempapír darabokkal töltsd ki.