Útmutató, hogy készítsünk lufiból hőlégballon dekorációt

A léggömb nagyon hatásos dekorációs elem bármilyen rendezvényen. A héliummal töltött lufikkal betölthetünk egy helyiséget, a mennyezetre tapadva fognak színesen pompázni. De más díszítésre is alkalmasak, például kisgyermekes bulin hőlégballon is készíthetünk belőlük. Hogyan? Olvasd tovább!

Először is szerezz be egy lufifújó eszközt, mert szájon keresztül felfújni kb. 100 darab lufit, az nem egészséges. A léggömbök közül sokféle színes darabot válogass össze, mnjd különböző méretűekké fújd fel azokat.

Legalább 80-100 darab lufi kell ehhez a dekorációhoz és egy hatalmas méretű, melyet a közepére fogsz tenni. Erre kell ragasztópisztoly segítségével felerősíteni a lufikat.

Elsőként kösd össze kettesével az azonos méretű léggömböket, majd a nagy lufi közepére vízszintesen kezd felragasztani azokat. Ide a nagyobb méretű lufik kerüljenek, teljes egészében vond be léggömbökkel a nagy lufit. 

Miután ezzel végeztél marad néhány kisebbre fújt színes léggömb. Ezekkel töltsd ki a lufik között teret, ragaszd közéjük azokat. Ha kész, akkor jöhet a léghajó alja, amit egy nagy papírdoboz segítségével tudsz elkészíteni, melyet körben ragassz át színes csomagolópapírral.

A doboz négy végébe helyezz egy-egy hosszú rudat, amit lehet akár felmosónyél is. Dekoráld ízlés szerint a "hőlégballon kosarát", majd a rudak végeire erősítsd fel a nagy léggömböt.

Nagyon látványos lesz a végeredmény, nemcsak a gyerekek fogják imádni, hanem a felnőttek is. A kisebbeket akár fényképezheted a ballon kosarában is, egy szuper háttérrel olyan lehet, mintha a felhők között járnának.

Fotó: Pinterest