Tudod mennyiféle léggömb típus létezik?

A lufi az emberek többségének csak egy levegővel vagy héliummal felfújt érdekes látványosság. Pedig számtalan típusa és formája létezik. Tudj meg többet ezekről:

A léggömbök feltalálása előtt az emberek felfújták a sertéshólyagot és az állati beleket, és állatokká vagy más mulatságos figurákká formálták azokat, isteneik számára felajánlásként. Az aztékok voltak az első emberek, akik felfújt macskahólyagból készítettek léggömböt. Általában a betegségben elhullt macskák tetemét használták, és amikor ezek is elfogytak, elkezdték az emberáldozatot gyakorolni.

Na de evezzünk egy kicsit kellemesebb vizekre, akarom mondani felhők közé, hiszen a  hőlégballont a Montgolfier testvérek találták fel még 1783. november 21-én, míg az első élőlények, akik hőlégballonnal repültek a magasba, egy kacsa, egy kakas és egy Montauciel nevű juh volt. Egy fél évszázaddal később Michael Faraday professzor 1824 -ben találta fel az első gumi léggömböt. A játék lufikat a következő évben vezették be a piacra.

Különféle anyagok léggömbökhöz

A lufikhoz használt egyéb anyagok közé tartozik a gumi, a latex, a nejlonszövet és a polikloroprén.A léggömbök többsége már nem műanyagból készül. 

Játék lufi

A játék lufik héliummal vagy levegővel tölthetők, és sokféle célra használhatók, beleértve a gyerekjátékot, a parti dekorációját, valamint a reklámot és a promóciót. Általában olyan anyagokból készülnek, mint a latex, fólia és gumi, és gyakran olcsóbbak is.

A játék lufi tucatnyi különböző méretű, formájú és színű, beleértve a hosszúkás, kerek, csillag alakú és vidám mondásokkal ellátott lufikat. Van még egy speciális anyagból készült játék lufi, a modellező léggömb, amely lehetővé teszi állati formák készítését, amelyek különösen népszerűek a gyermekek születésnapi partijain. Ezek a hosszúkás, vékony formára fújható lufik könnyen formálhatóak, viszont erős anyagból készültek és levegővel kell tölteni valamennyit. A formázás során több különböző színű lufit kötünk össze speciális forgatással, vagy akár egy darabból is készíthetünk vidám kutyuskát, kardot és még ezernyi más tárgyat.

Latex léggömbök

A lufi leggyakoribb típusa természetesen a latex lufi. Ezek a léggömbök, kerek, vagy ovális alakúra felfújódnak, újrahasznosítható latexből készülnek, és könnyen testreszabhatóak logózással, szövegezéssel vagy grafikával szitanyomás segítségével. Általánosságban elmondható, hogy a latex ballonok jól tűrik a héliumot - általában 10 és 14 óra közötti lebegési idővel, bár különböző tényezők, különösen az egyedi latex léggömbök lezárása vagy a hélium felhasználása, magas tényezői a levegőben töltött idő meghatározásában. Ha a költségek aggodalomra adnak okot, ne felejtsd, hogy minél kisebb a lufi mérete, annál kevesebb héliumot kell használnod.

A latex ballonok is nagyon rugalmasak abban az értelemben, hogy hélium nélkül is használhatók. A ballon kiegészítők használata rendkívül népszerű, mivel nem kell héliumtartályokat vásárolni vagy bérelni, amivel pénzt takaríthatsz meg. A latex ballonokat normál levegővel tölthetjük fel kézi vagy elektromos felfújó segítségével. 

Fólia léggömbök

Az ilyen típusú léggömbök fóliát használnak fényes megjelenésük eléréséhez. Ezeket a lufikat alumínium fóliából is előállíthatják, amelyet először megolvasztanak és nagyon vékony lapokká nyújtanak.

Legyél körültekintő a fólia léggömbök vásárlásakor. Az olcsó, gyenge minőségű fólia léggömbök nem feltétlenül a legjobbak, mivel ezek a lufik nagyon rövid lebegési idővel rendelkeznek, és rengeteg hibával, tűlyukakkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a levegő távozását. Ez teljes mértékben meghiúsítja a fólia léggömbök testreszabásának célját.

Amikor fólia lufi veszel, önzáró szelepekkel ellátott léggömböket válassz (rendkívül kényelmes funkció). Az igazán jó minőségű fólia léggömbök  kompozit anyagból készülnek, ami óriási, akár 5-7 napos lebegési időt biztosít számukra. A fólia lufik már különböző alakzatban is megvásárolhatóak, például szív, csillag, négyzet és szám, betű formákban is. Ezekkel aztán tényleg nem tudsz mellélőni és igazán izgalmas feliratok, meglepetések és dekocáiók készülhetnek.

Vízballonok

Ezek egy speciális anyagból készült léggömbök, amelyek lehetővé teszik, hogy vízzel töltve kitáguljanak, és csak játékra készültek. A vízi lufi általában kicsi, és azért készült, hogy más személyekre, falakhoz vagy más tárgyakhoz dobáljuk.

Ezeket a léggömböket könnyű feltölteni vízzel, és könnyen össze lehet kötni, kis súlyuk miatt, könnyebb elhajítani őket. A vízigömböket születésnapi bulikon vagy nyári mulatságokra használják, egy használat után is el kell dobni, ezért általában nagyon olcsóak.

A léggömbök belsejében használt anyagok

A léggömböket meg lehet tölteni levegővel, oxigénnel, vízzel, héliummal, hidrogénnel vagy akár nitrogén -monoxiddal. Mivel a héliummal töltött léggömbök könnyen felemelkednek, így a hidrogén és más gázok helyett használják, másik előnye pedig, hogy nem gyúlékony.

Nézd meg teljes léggömb kínálatunkat itt.