Légy formabontó, készíts karácsonyi dekorációt lufiból!

Minden évben felmerül a kérdés: mit és hogyan kéne másképp díszíteni, mint korábban? Fontos, hogy az otthonod ünnepi dísze tükrözze a stílusodat, megteremtse az emelkedett hangulatot, és amennyire lehet, biztonságos, balesetveszélyt nem jelentő megoldást válassz! Ezúttal ehhez hozunk pár rendhagyó, lufikra épülő ötletet!

1. Balesetmentes, játékos karácsonyfa alternatíva

Kivel ne fordult volna elő már karácsonyfa-baleset? A kiszáradt fa könnyen felborulhat – főleg, ha a négylábú családtag is aktív résztvevője a karácsonyi időszak nyüzsgésének –, rosszabb esetben fel is gyulladhat a gyertyák vagy a rossz minőségű izzósor miatt. Mozdulj ki a komfortzónádból, légy merész, és készíts karácsonyfát zöld, piros és fehér léggömbökből! Biztonságos, látványos, játékos – és lényegében semennyi veszélyt nem jelent a használatuk!

Főleg, ha a csemetéd szobájába szeretnél ünnepi hangulatot varázsolni, lesz nyerő választás a léggömbfa!

2. Ballonból hóember, magyaldísz vagy karácsonyi cukorka

Az ünnepeket várva mindenki izgatott, játékos hangulatba kerül. Dobd fel a várakozás örömét új, kreatív elemekkel! Kötözz össze fehér léggömböket, a legfelsőnek rajzolj arcot, tegyél rá kalapot, köss rá sálat, és kész is a lufihóember! Fújj fel három kisebb piros léggömböt, ragaszd zöld kartonra, és kész is a magyaldísz – csak abban kell bölcs döntést hoznod, hogy játéknak hagyod, vagy a lakás megfelelő pontja fölé akasztod!

3. Lufidekor profiknak: karácsonyi fotófal

Ha ennél is bátrabb vagy, alkoss karácsonyi kompozíciót a bejáratod elé! Lufiból ajándékokat is készíthetsz, ehhez elég nyolc léggömböt összekötnöd és hosszúkás, vékony lufiból hajtogatott masnival átkötnöd. Karácsonyfadísz-gömböket is leképezhetsz óriási léggömb méretben, elég az akasztó hengert ráillesztened egy gömbre, utána indulhat a lufik átrajzolása, egyedi dekorációja! Gigantikus szaloncukrot is készíthetsz, ha a léggömböt bevonod igényes csomagolópapírba.

Ha mindezzel megvagy, jön az igazi kihívás: állítsd össze egy komplett kompozícióba! Rakosgasd az elemeket egymás mellé ízlésesen, és garantáltan tiéd lesz az ünnepek leglenyűgözőbb dekorációja!

Ne feledd, a léggömbök között is bőven akad olyan alternatíva, amely nem környezetkárosító műanyagokból készül, így ha ezt a dekorációs megoldást választod, nem kell attól tartanod, hogy ártasz a természetnek!

Hasznosnak találtad cikkünket? Kérjük oszd meg másokkal is.