Szülinapi meglepetés léggömbök segítségével

Titkon még a legidősebbek is várják születésnapjuk megünneplését, hiszen ki ne szeretne ajándékot kapni egyszer egy évben. Sokszor azonban nehéz feladat az ajándékozók számára, hogy érdekes, maradandó emlékkel kedveskedjenek az ünnepeltnek. Általában a lufi hozzátartozik az ünnepléshez, így összeköthetjük a meglepetés elkészítését a léggömbök felhasználásával. Nézzétek meg a könnyen elkészíthető születésnapra is kiváló köszöntő ötleteket lufiból. 

Vegyünk jó néhány (legalább 10 db) héliummal töltött léggömböt. Választhatjuk az ünnepelt kedvenc színét, de akár vegyes színeket is használhatunk. Ajánljuk az általunk forgalmazott 32 cm átmérőjű latex lufikat, melyet 24 féle színben is megrendelhettek nálunk. Minden feltöltött lufin lévő szalag végére erősítsünk fel egy, az ünnepelt legszebb pillanatait megörökítő fotót. A léggömböket egymás mellett engedjük fel a mennyezetig. Arra figyeljünk, hogy a szalag és a rajta lévő fotó leérjen az ünnepelt szeme elé, így a szobába lépve azonnal egy fényképözön közepén találhatja magát. Jól feleleveníthetjük így a közösen eltöltött napok emlékeit.

A meglepetésekből sosem elég,

éppen ezért az ünnepelt megviccelése is hozzá tartozik a szülinapi bulik hangulatához. Ezért fogjuk minél több léggömböt, és levegővel fújjuk fel valamennyit. Célszerű 40-50 darab kisebb méretű lufit használni, hogy minél nagyobb legyen a meglepetés ereje. A felfújt lufikat az egyik kifelé nyíló ajtó elé erősített műanyag fólia és az ajtólap közé kell behelyezni, így amikor az ünnepelt kinyitja az ajtót, rázúdul a sok léggömb. Ugyanezt a hatást érjük el, ha a mennyezetre erősítjük a fóliát és abba helyezzük a lufikat. A fólia egyik végét az ajtóhoz erősítjük, és annak kinyitásakor az égből hullanak alá a léggömbök.

A nagy durranás mégiscsak az, ha az ünnepelt egy hatalmas dobozba rejtett apró ajándékot kap. A dobozba azonban nemcsak a meglepetés rejtőzik, hanem sok-sok héliummal feltöltött léggömb is. Ennél az ajándéknál érdemes minél több színű léggömböt választani, hiszen ezzel színesítjük meg az ünnepelt születésnapját. Tovább variálhatjuk az ötletet, ha a lufik szalagjának végére papírból kivágott szívecskéket akasztunk, melyek mindegyikére egy-egy emlékről írunk pár szót, vagy jókívánságokkal töltjük ki az egyes darabokat.

szulinapi-lufik

Érdemes zárt térben átadni a dobozt, hogy a lufik ne tűnjenek el pillanatok alatt a levegőben, vagy a léggömbök végén található szalagokat erősítsük a doboz aljára, így nem repülnek el, viszont kinyitáskor felszökkennek a hélium hatására.

Fotó: thecottagemarket.com