Őszi hangulatú esküvők dekorációi

Az idei ősz nem feltétlenül kedvez a házasulandóknak, hiszen a vírushelyzet miatt egyre nehezebb megszervezni az eseményeket, a meghívottak száma szintén folyamatosan változhat. Ennek ellenére sokan mégis megtartják a ceremóniát, számukra hoztunk néhány érdekes dekorációs ötletet.

Mindenki csodálja a természet változását, az ősz az egyik legszebb évszakunk, hiszen a fák levelei ilyenkor gyönyörű változáson mennek keresztül. Az őszi avarban a sárgától, a narancssárgán át egészen a sötét piros árnyalatokig megtalálható mindenféle levél, szőnyegként borítva be a földet lábunk előtt.

Ezt a színkavalkádot mi is felhasználhatjuk az őszi esküvő dekorációjában.

A kora őszi időben még kültéri esküvőt is szervezhetünk, ahol a ceremónia a kertben zajlik, majd az esti buli már a zárt térben folytatódik.

A kerti helyszínen a széksorok közötti részt őszi avarral szórhatjuk fel, a székeket színes szárított virágokkal díszíthetjük. Emellett ötletes megoldás a széksorok szélein lévő székekre a dekoráció témájával megegyező színű léggömböket kötni, akár virág formában, de érdekes megoldás ha a héliummal töltött lufik sorfalat képeznek a bevonuláshoz.

A boldogságkapu vagy a fotófal szintén az ősz színeit hangsúlyozza, száraz virág, papír virág és léggömb is díszítheti ezeket az elemeket.

oszi lufik

Hangulatos esküvői torták készülnek az ősz gyümölcsievel dekorálva. Használhatjuk az áfonyát, fügét, almát és körtét erre, valamint az új trendeknek megfelelően, hagyjuk szabadon látszódni a piskótát, rusztikusan elkenve némi krémet az oldalán, tetejére pedig folyassunk piros lekvárt. Szép látvány a sok gyümölcs felhalmozva a torta tetején úgy, hogy közben a torta piskótalapjainak nincsenek külsőleg beborítva, így látszódnak a megtöltött lapok, a különböző rétegek színei is.

Az asztalok dekorációja szintén az egyszerű, rusztikus formákkal, díszítéssel készüljenek. Használhatunk romantikus világos színű gyertyákat, a sötét narancs és bordó árnyalatok szintén megfelelő hangulatot árasztanak majd. A legújabb divat szerint az asztalokon magas vázákban helyezzétek el a virágdíszítést, a hosszú szárú narancssárga liliomok, néhány sötét bordó rózsával, őszi rózsával, halvány árnyalatú szegfűkkel csodásan fognak mutatni. Természetesen a rengeteg zöld növényt se felejtsétek el, ami tömörebb hatást kelt majd.