Halloween-i parti dekoráció nemcsak lufival

Sokak számára október 31.-e és november 1.-e igazán nehéz időszak. A Halottak Napja hazánkban az elhunyt szeretteinkre való emlékezéssel telik, azonban a külföldi szokások nálunk is éreztetik hatásukat, hiszen egyre többen szerveznek halloween partit. Mi is összegyűjtöttünk néhány ötletet a buli dekorálásához.

Amit tudni érdemes az ünnepről:

Ősi kelta hagyományokra épülő esemény a halloween, mely október 31.-én kerül megünneplésre, elsősorban az angolszász országokban terjedt el. A kelták hite szerint ezen a napon a holtak szellemei visszatérnek  és mivel beköltözhetnek az élőkbe, ők félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.

Amerikában az 1900-as évektől kezdődően vált egyre népszerűbbé ez a hagyomány, napjainkban az ünnepi fesztiválokon szörnyek, boszorkányok, földönkívüliek, kalózok, rajzfilmek és mesék szereplői, állatok és hírességek maszkjait viselő jelmezesek jelennek meg az emberek.

A világító töklámpás szimboluma már hazánkban is dívik ezekben a napokban. Mindenki próbál valami egyedit alkotni, és ezeket a faragott tökkompozíciókat közszemlére teszik házuk előtt, ablakokban. Éjszaka sejtelmes fényt adnak a tökök belsejébe helyezett mini lámpások, mécsesek. A halloween a gyermekek körében igazán kedvelt mulatság, hiszen ilyenkor jelmezbe öltözhetnek és édességért járhatják körbe a szomszédokat. Magyarországon ez a része a szokásnak még nem igazán terjedt el, inkább a beöltözés, a vidám partik jellemzőek. 

A parti dekorálásához mi is szeretnénk néhány ötlettel segítségetekre lenni, nemcsak léggömbökkel, hanem egyéb eszközökkel is dekorálhatunk. Egyébként az képeken látható halloween-i dekorációt be tudjuk szerezni megrendelésre. Itt vegyétek fel velünk a kapcsolatot, ha szeretnétek rendelni.

A pókhálók és a pókok elengedhetetlen részét képezik egy igazi halloween-i hangulatú parti díszítéséhez. Sokan iszonyodnak ezektől a nyolclábú lényektől, mégis egy kis borzongás nem árt ezen az estén. Különböző mű pókhálók és pókok közül választhattok. A koponyák, csontvázak, denevérek, véres műtestrészek egyaránt a rettegést szolgálják. Ezekből szintén többféle rendelhető tőlünk.

halloween

A halloween-i parti nem elképzelhető jelmezek nélkül. A leginkább kedvelt darabok a boszorkányok, varázslók, csontváz és minden ami igazán rémiszítően néz ki. Használjatok rengeteg vörös művért, fehér arcfestéket, a végeredmény biztosan mindenkit visszataszít majd! 

A lufikról sem feledkezhetünk meg egy ilyen buli dekorálásakor. Nálunk rengeteg lufiból válogathatsz, melyek lehetnek egyszínűek - használj sok feketét, narancssárgát -, vagy halloween jelképeivel nyomottak. A választékot itt találod: LUFIK

halloween parti lufi

Forrás: wikipedia