Hogyan tudunk latex lufira saját feliratot írni?

Bár rengeteg feliratos és mintás lufikat árusítunk, mégis vannak alkalmak, amikor saját egyedi szöveget szeretne valaki felírni a léggömbre. Ennek módjáról írtunk mai cikkünkben.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a latex lufira feliratot írj az, hogy kész, öntapadós betűket használsz és azt ragasztod rá a már felfújt léggömbre. Ennek a hátránya, hogy minden betű egyforma, nem lesz annyira izgalmas a végeredmény. További lehetőség a ragasztós módszerekkel, amikor a meglévő reklámújságokból vágsz ki különböző stílusú betűket és ezekből rakjuk össze a választott szöveget. Elég rusztikus lesz az eredmény, de egyben egyedi is.

Igzalmas megoldás amikor folyékony ragasztóval írod fel a szöveget a felfújt lufira és erre rászórsz egy csomó apró színes cukorkát, vagy csillámport. Ez adja majd ki a szöveget. Ügyes kezű dekorálók nemcsak nyomtatott betűkkel, hanem folyóírással írt szövegekkel is kísérletezhetnek. A leginkább elterjedt módszer az alkoholos filctollal történő feliratozás. Először vázlatosan írd fel a betűket, a körvonalakat, majd színezd és töltsd ki valamennyit. 

A csillogó csillámos filctoll használata nagyszerű megoldás, mert egyedi, szórakoztató, kisgyerekkel is tökéletes dekorációt készíthetsz. Azzal is tudsz egyedi lufikat varázsolni, ha különböző betűtípusokkal írod fel a kívánt szöveget. 

Nemcsak szöveget szeretnének néhányan a léggömbökre írni, hanem amikor például egy formalufit készítünk - királynő, kisbaba -, akkor az arcok pirosítása szintén érdekes feladat. Lehetőséged van rózsaszín szövegkihúzóval pírt adni az arcnak, de akár egy rúzst is használhatsz, oly módon, hogy a rúzsozott száddal megcsókolod az ujjad, majd azt kened fel a felfújt lufira.

Miért is kellene neked egyéni szövegezést írni a léggömbre?

Egy ötletes meghívót, szülinapi üdvözlőlapot készíthetsz ezzel a módszerrel, mégpedig az alábbi módon. 

Kell hozzá néhány leengedett lufi, előre megírt hosszúkás kb. 25x10 cm-es vastagabb, meghívókhoz használt papír, amelyre a következő szöveget írhatod: pl. esküvőre - "Ő megkérte és Ő igent mondott! Tudni akarod az esküvői dátumot? Fújj fel!" . A lufit fújd fel, de ne kösd össze a végét, csak egy csipesszel fogd össze. Írd rá az esküvő (v. más esemény) helyszínét, dátumát alkoholos filctollal. Ezután engedd le a lufit és egyszerű módon kösd rá a kartonlapra (két egymás melletti kis lyukba fűzz egy szalagot). A meghívottaknak átadott vicces meghívó emlékezetes lesz.

DIY-Sharpie-Balloon-Invitation_0019

Ha egyébként félsz magad nekifogni az egyedi felirat elkészítéséhez, akkor nálunk van lehetőség lufiemblémázásra is. Itt olvashatsz bővebben erről a szolgáltatásunkról. 

Forrás: somethingturquoise.com