Lifehack megoldások lufiból

Ha rendszeresen böngészed a különböző videómegosztó oldalakat, biztosan belefutottál már Te is napjaink igen népszerű lifehack videóiba. Ezek azok a rövid videók, amikből olyan trükköket, ötleteket tanulhatsz meg, amik könnyebbé tehetik a mindennapjaidat. A variációk tárháza gyakorlatilag végtelen, a témák pedig olyan széles skálán mozognak, hogy a lyukas zokniktól kezdve egészen a szívószálakig ma már mindent tudsz okosan hasznosítani.

Bár a lufikra legtöbbször, mint dekorációs megoldásokra gondolunk, sokkal több lehetőség rejlik bennük, mint azt elsőre feltételeznénk. 

Lufiból stresszlabdát

A lufis lifehackek közül talán az egyik legnépszerűbb, mikor egy lufiból stresszlabda készül. Hogy hogyan? Rém egyszerű az egész. Csak annyi a dolgod, hogy magad mellé készítesz pár színes lufit, lisztet, ollót, pillanatragasztót és két pillepalackot.

Vágd le az egyik műanyag palack alját, és használd a későbbiekben úgy, mint egy tölcsért, mikor a másik palackot töltöd majd meg liszttel! Fújd fel az egyik lufit, majd helyezd a száját a palackra úgy, hogy amikor megfordítod, akadálymentesen tudjon átfolyni a palackból a liszt! Engedd ki belőle a levegőt, és egy kicsit oszlasd el benne a lisztet ügyesen a kezeddel! Ezek után vágd le egy másik lufi tetejét, majd húzd az előbbire, így tudod vastagítani a stresszlabda falát!

Végezetül tegyél egy kevés pillanatragasztót a léggömb szájára, így rögzítsd! Ezután ugyanezzel a módszerrel tedd rá a harmadik lufit is, a végeredmény pedig akkor fog igazán jól kinézni, ha különböző árnyalatú lufikból készíted a labdát.

Tálat lufiból? Még ez is lehetséges.

Persze ezt ne úgy képzeld el, hogy lesz egy új, strapabíró tálad, inkább egy szép dekorációs elemed, ami remekül mutat majd a dohányzóasztalon. Pompásan néz ki, ha például falevelekből készíted, dekupázs technikával. Kell hozzá sok-sok levél, lufi és ragasztó. Vágd le a falevelek szárát és szabadítsd meg őket az erősebb erektől! Nedvesítsd be mindet, hogy felpuhuljanak, ha pedig ez kész, ideje felfújni a lufikat arra a méretre, amekkora tálat szeretnél!

Helyezd be a felfújt lufit egy tálba, lábosba majd vékonyan kend meg ragasztóval és kezd ráragasztatni az első faleveleket. Az elsők lehetnek nagyobbak is, mert majd azok lesznek leendő tálad alján. Egymást fedve kerüljenek fel a levelek, ahol elcsúsznának, ott egy szivaccsal vagy az ujjaddal segíthetsz egyenesbe hozni őket. Ragaszd tele a lufit a kívánt tálkamélységre (körülbelül a lufi negyedéig), levélvastagságtól függően kb. 3-5 réteg kerül majd egymásra.

Ha ez kész, akkor az egészet kend át utoljára ragasztóval, és hagyd száradni minimum 12 órát, utána pedig kiengedheted a lufiból a levegőt és már készen is vagy.

Szükséged lenne jó minőségű lufikra, esetleg megrendelnéd lufi posta szolgáltatásunkat? Ne késlekedj, vedd fel velünk a kapcsolatot!