A korlátlan kincsestár titkai

Mindannyian ismerjük a legegyszerűbb díszítőelemet, amivel pillanatok alatt színessé varázsolhatjuk vagy ünnepi ruhába öltöztethetjük környezetünket. Alig pár találat, és már meg is van: ez a trükkös kellék bizony a lufi, ami szédületes, de mindig tud újat mutatni.

Pár évvel ezelőtt például Kínában egy hatalmas állatkertet építettek kizárólag lufiból, amiben szinte minden egzotikus egyed helyet kapott. És persze azzal a felszabadító élménnyel is gazdagodtak a látogatók, hogy semmilyen állatot sem zártak ketrecbe a kedvükért. A valós lények után irány a fantázia világa: szemet gyönyörködtető sárkányok, óriásgyíkok és madarak, űrlények, mars- és egyéb bolygólakók is készülnek a nagyvilágban előadásokhoz vagy utcai felvonulásokra. Képzeljük csak el azt a fantasztikus látványt, amikor egy léggömbökből készült óriásgalamb vagy színes űrhajó a látogatók fölé tornyosul – lenyűgöző élményben lehet részük.

Művészet és/vagy bűvészet

Hihetetlenül hangzik, de ezek a bámulatos mesehősök és karakterek gyakran kifejezetten bábnak vagy jelmeznek készülnek, és a szivárvány minden színében pompáznak. Természetesen az őket körülvevő díszlet is készülhet lufiból, legyen szó fallal körülvett középkori várról, hatalmas kalózhajóról, végtelen labirintusról vagy zöldellő fasorról. Ráadásként és a végére hagytuk az igazi csemegét: a léggömbök meglepetés tüzijáték kellékei is lehetnek, és ha éjszakai eseményről van szó, a sötétben világítanak vagy foszforeszkálnak. Számos művész felfedezte magának ezt az anyagot, és gyönyörű ábrázolásokat fest a gömbökre, amelyek egymáshoz illesztve minden szögből más képet mutatnak.

Mindezek után most is nagyot tévedünk, ha azt hisszük, hogy innen már nincs tovább: a kifutókon a modellek lufikból készült exkluzív ruhakölteményeket is bemutatnak. Ezután pedig mi is csak azt tudjuk tanácsolni, hogy böngésszetek a léggömbös oldalakon a világhálón, és próbáljatok meg izgalmas farsangi jelmezt készíteni – figyelem, mindjárt itt a karneváli szezon!

Photo by: imgur.com