Költséghatékony játékok születésnapra

A gyerkőcök imádják a szülinapokat! Minden évben lelkesen várják ezt a napot és hidd el, nem csak az ajándék miatt! Számukra ez egy sokkal különlegesebb nap, mint a többi és rajtad múlik, hogy valóban emlékezetes is legyen! Ne gondolj méregdrága dolgokra, filléres megoldásokkal sokkal nagyobb élményt tudsz adni gyermekednek! Hoztunk pár költséghatékony tippet szülinapokra!

Óriás szappanbuborék

Talán az egyik legjobb móka a buborékfújás és már egészen pici koruktól rajonganak érte a gyerkőcök! Soha nem megy ki a divatból és valóban filléres szórakozás, ha házilag készíted hozzá a folyadékot. A tökéletes recept nélkül azonban csak csalódást okozhat egy ilyen program… Kíváncsi vagy a titkos összetevőkre? Mutatjuk a mi jól bevált csoda löttyünket:

Hozzávalók, elkészítés:

2 dl sűrű mosogatószer

2 l víz

1 ek. Sütőpor

1 ek. Guargumi

Pamutfonal

Szigetelőszalag

Csavaralátét

Keverd össze a mosogatószert a sütőporral.

Alaposan dolgozd bele a guargumit - sűrű, krémes állagot fogsz kapni.

Öntsd fel a 2 l vízzel.

2 db botra lesz szükséged, kb. 40 centis darabokra. Fonalból alakíts ki egy háromszöget, és csomózd rá a botok végére. A harmadik csomó megkötése előtt húzd rá az alátétet, ez feszíti majd ki a fonalat. A csomókat rögzítsd szigszalaggal a boton.

Arc- és testfestés

Az arcfestés nem annyira bonyolult, mint ahogy elsőre gondolod! Rengeteg egyszerű mintát találsz az interneten, nem kell bonyolult formákat festeni. Hidd el, a gyerekeknek egy egyszerűbb pillangó, vagy tigris is ugyanolyan örömet fog okozni, mint egy tökéletes remekmű! Szerezz be bőrbarát festékeket, csillámtetoválás alapanyagokat és már indulhat is a móka!

Kvíz játék

Nem is hinnéd, hogy vannak olyan játékok, amitől a gyerekek nyugodtan ülnek a földön! Az életkoruknak megfelelő kvíz játék garantáltan leköti őket. Egy kis utánajárással és interneten keresgéléssel olyan kérdésekre és válaszokra bukkanhatsz, amelyek valóban érdeklik őket. A legek kvíz kérdései mindig érdekesek: mi volt a leghosszabb köröm? Meddig bírta valaki alvás nélkül? További hasonlóan szórakoztató dolgokat találsz a Guinness rekordok könyvében!

Csokievő verseny

Egy tábla csoki, egy pár evőeszköz és egy dobókocka. Mindössze ennyire van szükséged egy hangosan kacagós játékhoz! Ültess 4 gyerkőcöt egy asztalhoz, ők alkotnak majd egy csapatot. Mindenki kap egy kést és villát, kizárólag ezzel szabad hozzáérni a csokihoz, a kicsomagolást is beleértve! Aki hatost dob, nekilát a csokievésnek, és addig folytatja, amíg egy másik csapattag nem dob szintén hatost. Olyankor rajta a sor, hogy folytassa a megkezdett csokit. Az a csapat nyer, aki a leghamarabb megeszi a csokiját. 

Játékok lufival

A lufi nemcsak remek dekoráció, de számos vicces játékot is játszhatunk vele: A sorversenyeken nélkülözhetetlen és sokoldalú eszköz: egyensúlyozás fakanállal, levegőben tartani csak lábbal, seprűvel a célba juttatni, vagy különböző módon eldurrantani… A lufira írt betűk pedig mókás szókereső és kirakó megszervezésében segítenek. 

Segítsünk beszerezni a születésnapi dekorációt? Kíváncsi vagy Lufiposta szolgáltatásunkra, ami garantáltan feldobja a bulit? Olvass többet rólunk!