Hogyan ünnepeljük a ballagást Covid-19 idején?

Ahhoz, hogy a koronavírus terjedését visszaverjük, háttérbe kell szorítanunk a társas érintkezéseket. A ballagás egy életre szóló élmény, melytől most a rendkívüli helyzet sok diákot megfoszt. Tegyük emlékezetessé gyermekeink számára mégis ezt a napot. Ötleteink segítenek ebben.

Nehéz lehet kezelni az érzelmi reakciókat, amit a ballagás elmaradása okoz szeretteinknek, mivel ez az esemény gyakran az élet legizgalmasabb mérföldköve gyermekünk számára. Íme néhány ötlet és javaslat, amelyekkel megünnepelhetjük ezt az eseményt, anélkül, hogy magunkat, vagy családunkat fertőzésnek tesszük ki.

Rendezzük meg otthon a ballagást családi körben. Szépen díszítsük fel a lakásban található szobákat, kertet. Mindannyian öltözzünk fel ugyanúgy, mintha a valódi ballagáson vennénk részt. Majd a ballagási csokorral a kezében, gyermekünk végigjárja a lakást, kertet. Még nagyobb élmény, ha egy online alkalmazás segítségével, minden osztálytárs is látható, akik szintén ugyanígy járnak körbe otthonukban. Képeket is készítsünk, vagy kint a kertben, vagy a lakás valamelyik szépen dekorált, léggömbökkel feldíszített helyiségében.

Az online kapcsolat segítségével arra is van lehetőség, hogy a családtagok élőben nézzék végig az eseményt, esetleg a diákok egyesével megoszthatják élményeiket, szép emlékeiket az elmúlt évekről, iskolájukról, tanáraikról. 

A gyerekek a "ballagás" után egy közös hastaget is létrehozhatnak, melynek segítségével a közösségi médián keresztül megoszthatják saját fotóikat, emlékeiket, így tovább él majd szívükben az összetartozás érzése. Mini videók is készülhetnek, ezek pedig valóban egy olyan eseménynek állítanak örök emléket, mely a diákok életében csak egyszer fordul elő: Elballagni az általános- vagy a középiskolából.

bagoly folia lufi

A ballagás helyszínének dekorációjához ajánljuk a friss virágok mellett a színes papírszalagok és a léggömbök használatát. A díszítéshez használhatunk fekete, sárga, arany színű lufikat, esetleg magyar felirattal készült kerek léggömböket. A fólia lufik hosszú ideig maradnak felfújva, így sokáig emlékeztetik a fiatalokat ballagásuk napjára. A feliratos lufik mellett, találunk különböző formájú darabokat is, melyek szorosan kapcsolódnak a témához. Lufikínálatunkat itt találod: Léggömb választék

 Amennyiben tetszett cikkünk, kérjük oszd meg közösségi oldaldon is.

Szeretnéd te is színesebbé varázsolni léggömbökkel a rendezvényedet? Legyen szó szülinapi zsúrról, esküvőről vagy akár céges eseményről, ránk biztosan számíthatsz. Keress minket bizalommal!