Felejthetetlen lakásavató buli receptje lufikkal

Hasznát veheted tippjeinknek, ha most készülsz lakást vásárolni és barátaidat, családodat egy igazi lakásavató bulival szeretnéd megörvendeztetni. Elmondhatatlan öröm a lakásvásárlás, főleg akkor, ha éppen az első kis otthonodat szerezted meg. Ugye milyen jó érzés beköltözni és azt mondani, "Igen, itthon vagyok"! Oszd meg örömödet másokkal is, szervezz lakásavató bulit.

Hívd meg barátaidat, családodat, hogy ők is osztozni tudjanak boldogságodban. Néhány kérdés biztosan felmerül benned a szervezéssel kapcsolatban. Cikkünkben megosztjuk veled tapasztalatainkat, melyek alapján könnyebben tudsz majd felejthetetlen lakásavató partit tartani.

Az egyik legfontosabb kérdés, hogy ki az, akit a buliban látni szeretnél

és hogyan értesítsd a meghívottakat. A lakás mérete máris behatárolja, hogy hány embert tudsz meghívni, bár attól is függ a vendégek száma, hogy milyen típusú bulit tervezel. Szeretnél egy "ereszdelahajam" típusú táncos, piálós összejövetelt vagy inkább beszélgetős parti lesz kis rágcsálnivalóval.

A táncos buli szervezésekor gondold át, hogy milyen hatással lesz az új szomszédaidra az esetlegesen túl hangos zene, a frissen felújított helyiségeknek mennyire tesz jót néhány részeg ember. Emeletes házban lévő lakás esetén a dübörgésre is oda kell figyelned. Beszélgetős parti szervezésekor pedig mindenképp figyelj arra, hogy ne fulladjon unalomba a buli, szervezz néhány játékot, esetleg új otthonoddal kapcsolatos találós kérdésekkel, társasjátékokkal.

A buli időpontjául érdemes a költözés után legalább 1-2 hetet várni, hiszen még minimum ennyi idő szükséges ahhoz, hogy majdnem minden a helyére kerüljön. A dekorációval ne spórolj, hiszen ezzel még színesebbé, érdekesebbé teheted a bulit. Gondolunk itt például a girlandokra, a papírvirág díszítésre, amit az ajtók fölé helyezhetsz, illetve a sok-sok lufi dekorációra.

A léggömböket levegővel vagy héliummal töltheted fel. A levegővel fújt lufikat főként a formák elkészítéséhez használhatod. Felkerülhetnek egy összekötött dekorfalként, vagy csokorformában az asztalra helyezve. A héliumos lufikkal eláraszthatod a mennyezetet, mivel ezek a léggömbök mindig magasabbra akarnak jutni és folyton a legmagasabb pontig emelkednek. A különböző fólia formalufik között biztosan találsz egy-két olyan darabot, ami illeszkedik az alkalomhoz. 

A takarítás könnyebb lesz, ha eldobható papír tányérokat, poharakat használsz, és vigyázz a konfettivel. A szőnyegből és a parketta réseiből az apró papírdarabokat hosszú ideig nem tudod eltávolítani. Inkább tartozkódj a használatától.