Extrém lufi szobrok

Elképesztő ötletesség és kreativitás jellemzi azokat a lufi hajtogató művészeket, akik extrém lufiszobrokat készítenek. Fantáziájuk nem ismer határokat és az általuk megálmodott alkotások életre is kelnek kezük munkája által. Szinte már nincs olyan téma, amit ne dolgoztak volna fel. 

Elsősorban persze a gyerekek által közkedvelt mesefigurák készítésével foglalatoskodnak, dekorációkat készítenek rendezvényekre, céges márkák számára. 

A kanadai Mark Verge 16 év lufi hajtogató gyakorlat után döntött úgy, hogy ezt a tevékenységét összekapcsolja másik szenvedélyével, a fosziliák gyűjtésével. Így elkezdett dinoszaurusz csontvázakat tekerni lufiból. A sok erőfeszítés meghozta gyümölcsét és 1400 léggömb felhasználásával elkészült legfigyelemreméltóbb műve, a T-Rex csontváz, mely nem egy vázra épült szerkezet, csak az alátámasztás tartja a művet.


Forrás: Pinterest

Jason Hackenwert művész szobrai látványos méretűek és színvilágúak. Brooklynban berendezett stúdiójában múzeumok, kiállítások számára készíti hatalmas lufiszobrait. Az extrém formák, semmihez nem hasonlítható alakzatok színes mintázata és monumentalitása adja igazi szépségüket.

Forrás: jasonhackenwerth.com

Extrém lufiszobrot akár mi is rendelhetünk esküvőnkre, születésnapi partira, melyek jól illeszkednek majd a megrendelő által szervezett rendezvény témájához. A gyermek imádják a mesehősökkel készült kompozíciókat, amik akár kétszer akkorák is lehetnek, mint egy ember. Dekorálhatjuk vele a bejáratot, vagy magát a termet is. Szinte bármilyen elképzelés megvalósítható a hajlékony, levegővel teli műanyagból.

Forrás: Pinterest

A gyerkőcök nagy örömére extrém lufiszobrok kis méretben is készülhetnek, melyekkel aztán boldogan játszhatnak.

Olyan luficsodákat is láttunk már, melyekbe bele lehet bújni, így akár felpattanhatunk egy Harley Davidson nyergébe is, hiszen ezt is elkészítette már egy ügyes kezű lufihajtogató mester.

Forrás: womansday.com

Bárkiből válhat lufiszobrász, csak meg kell tanulni a lufihajtogatás alapjait - Lufihajtogató tanfolyam