Extra vidámság otthoni karantén idején

Az elmúlt néhány nap, melyet otthon töltöttünk a koronavírus járvány miatt, bizony már sok kisgyermekes szülőnek feladta a leckét. Kezdenek elfogyni az ötletek, mivel üthetnénk agyon a felszabadult időt, hogyan kössük le a gyerekek figyelmét, miközben a feladatok ott sorakoznak.

Már lejátszottunk jó néhány kör társast, kezdenek elfogyni a kézműves alapanyagok és a gyerekek sem élvezik már annyira a mesefilmeket. Jó ötlet lehet, ha otthoni partival ütitek el az időt. Nemcsak a bulizás idejére lesz mulatság, hanem a készülődés izgalmát is együtt élhetitek át a gyerekkel. Vonjátok be őket a tervezésbe, a dekoráció, szendvicsek, sütik elkészítésébe, így akár egy egész napos programmá is válhat ez a parti. 

Nem feltétlenül kell aprópó ahhoz, hogy bulit szervezzünk otthon, elegendő akár egy kitalált esemény, vagy hozzuk vissza a farsang hangulatát és készítsünk néhány vicces jelmezt. Ha ezt az opciót választjuk, akár több napig is eltarthat, mire mindent előkészít együtt a család.

A dekoráció illeszkedjen a buli témájához, úgyhogy szedjétek elő a megmaradt színes papírokat, vagy néhány szóróújságot, melyekből kitűnő girlandokat, lámpásokat lehet készíteni. A papírforgókról se feledkezzetek meg, így akár jobb idő esetén, amennyiben a kertben tarthatjátok az összejövetelt, kiváló elfoglaltság lesz a gyerkőcöknek ezekkel a játék. Persze a családon kívül nem lesz ott más, de ha a szomszéd szintén bekapcsolódik saját kertjének feldíszítésével, akkor akár már egy nagyobb buli is kikerekedhet az egészből,  szoros kontaktus nélkül.

Amikor a dekorációt készítitek, használhattok léggömböket. Válogassátok ki a megfelelő színeket, mintákat és kössétek a lufikat a székek sarkához, esetleg lógassátok lefelé a csillárról vagy a függőnykarnisról a csokorba kötött léggömböket. Ügyesebb anyukák megpróbálkozhatnak a lufiból készült formák elkészítésével is. Merítsetek inspirációt blogbejegyzéseinkből, ahol számos érdekes megoldást mutatunk be nektek.

Amennyiben léggömböt szeretnétek rendelni, itt megtaláljátok kínálatunkat. Számtalan szín és minta közül válogathattok és még eldobható héliumos palackot is tudunk szállítani nektek, melynek segítségével igazi profi dekorációt tudtok varázsolni otthonotokba.

#maradjotthon és érezd jól magad a családod társaságában!