Egyszerű fánk dekoráció lyukas lufiból lépésenként

Ki ne szeretné a fánkot! Nemcsak farsang idején imádjuk, hanem ebéd mellé, vagy nasinak. A gyerekek is szeretik, főként azokat, melyek színes mázzal bevontak, cukorszórásosak, esetleg többféle módon töltöttek. 

Akár egy parti témájának is lehet az alapja, de elég ahhoz is, hogy vidám mosolyt csaljunk gyermekünk arcára. Mai cikkünkben a fánkokat keresztezzük a lufikkal, így biztos lesz a siker.

Könnyen elkészíthető fánk lufihoz nem kell más, mint egy lyukas lufi, festék, némi színespapír és icipici kreativitás. Akár a gyerkőccel együtt is elkészíthetjük.

Nézzük milyen alapanyagok, eszközök szükségesek az elkészítéséhez:

Alapanyagok:

  • 3-4 féle színű akrillfesték
  • lyukas közepű lufi fehér, rózsaszín alapszínű
  • kis és közepes méretű ecset
  • némi színes papír (ha nincs kéznél, jó a színes reklámújság is) 

Első lépésként fújd fel a lufit. Ne ijedj meg, ha először csak a fele fújódik fel, folytasd tovább a levegő bevitelét, akár levegővel, akár héliummal töltöd meg. Ezután kezdődhet a festés. Keverj össze némi piros festéket fehérrel, míg szép halvány színeket nem kapsz, ezt a sárga-fehér kombinációjával is megismételheted. A közepes méretű ecsettel fesd a lufit úgy, hogy a belsejében lévő lyuknál hagyj ki egy kis alapszínt, valamint a léggömb szélei is maradjanak fehérek, vagy rózsaszínek. Az ecsetet körkörösen mozgatva fess. Festés után kb. 15-20 percig hagyd száradni. Ezután jöhet a második réteg, majd ezt is hagyjuk száradni 20-25 percig.

Végül jöhet a dekorálás utolsó szakasza, amikor vagy a kis színes papírdarabkákat ragasztjuk a lufira, vagy pedig különböző színű festékkel, vékony ecsettel festünk rá "cukorszóratot". Bármelyik megoldást választjuk, az eredmény imádnivaló lesz. Hajrá! Űzd el az unalmat fánklufival!

Lyukas lufikínálatunkat itt találod.